Damsager

Sofiebo

Præsentation

Sofiebo er en boafdeling med plads til 18 børn og unge. Afdelingen har til huse i et villakvarter på Damsagervej i Værløse. Bygningerne er opført i 2019.

Indretningen

Børnene har eget værelse med bad og toilet. Værelset indrettes i samarbejde med forældrene, for eksempel med børnenes yndlingsting hjemmefra. Det er dog vigtigt, at indretningen er simpel og autismevenlig.

Udover børnenes værelser er der opholdsrum, grupperum samt et stort fælles køkken med to fastansatte kokke, der laver mad til beboerne og personalet. Børnene er ofte med i køkkenet, hvor de for eksempel lærer at lave mad og bage.

Fysisk aktivitet og tæt på naturen

Sofiebo har store udendørs arealer og ligger tæt på Hareskoven. Dette giver børnene mulighed for fysisk aktivitet udendørs og for at komme tæt på naturen. Da bygningen er nyopført i 2019, er legeplads og udearealer ikke helt færdige.

Fokus på miljø til beboerne

Der bor mange unge på Sofiebo, og vi har derfor et naturligt fokus på at skabe et ungdomsliv på stedet. Blandt andet afholdes filmaftner, fester og ungdomsaftner, hvor afdelingens beboere kan invitere gæster.

Alderssammensætningen på Sofiebo spænder vidt og der er derfor fokus på, at der er aktiviteter der passer til børnenes/de unges forskellige behov.

Beliggenhed i forhold til Sofieskolen

Børnene på boafdeling Sofiebo har adgang til alle skolens aktiviteter. Det tager ca. 10 minutter at køre fra Damsagervej til Sofieskolen i bil. Enkelte børn cykler selv til og fra Sofieskolen med en voksen.